dilluns, 27 de juliol del 2015

Discurs de 27 de juliol a la plaça de l'església: dos mesos abans!



Bona tarda a tothom,

Ja només queden dos mesos. Només dos mesos! Estem fent història viva. Nosaltres estem fent història viva. Mai havíem tingut tan a prop allò que per a tants no va passar de ser un somni. L’afany de Catalunya de recuperar les condicions que ens permetin una vida millor ha aparegut sempre que ens ha estat possible. I aquest cop creix imparable. Avui volem un país millor per al segle XXI i més enllà.

És veritat que no trobem la manera d’assegurar-nos aquest dret com voldríem. Ho haurem de fer a través d’unes eleccions al Parlament. Però nosaltres les sabrem convertir en unes eleccions úniques: les últimes eleccions dins del sistema polític espanyol: El de l’ «atado y bien atado » que els legitima.

Unes eleccions ens obligaven a presentar-nos en diferents candidatures i es pensaven que així ens dividirien, que ens farien perdre la força, que ens dissoldríem. Però s’han quedat amb un pam de nas. Hem estat capaços de fer una llista de tots, la llista dels que anem Junts pel sí!

Hem d’aconseguir per a la nostra llista tots els vots. Tots els vots del que votarien que sí en un referèndum com el que voldríem.

De tots els que sí que volen un país nou, però creuen que cal assegurar que tindrà un futur de justícia social. Aquests vots hem d’aconseguir. I també els dels qui tenen por dels grans canvis i se senten segurs si es manté el que ja hi ha, TOT I QUE SABEN QUE HI SURTEN PERDENT! I els vots de totes les persones que no hi ha pensat prou, que s’estan deixant la presa de decisió per més endavant. Aquests, sobretot aquests vots, també els volem. Tots aquests vots els hem d’anar a buscar. Estem fent història viva: els hem d’anar a buscar, perquè potser no hi serem a temps una altra vegada.

I és ara que ens juguem el futur. El futur vol dir el temps dels nostres fills i el temps dels nostres néts. NO HI PODEM JUGAR, amb el temps dels nostres fills i el temps dels nostres néts. No podem jugar amb el futur de la nostra societat, de la societat en què vivim i en què creixem. Hem d’anar a guanyar aquest futur. Hem d’anar a guanyar aquests vots.

En el país dels individualismes estem sent capaços de fer una llista conjunta. L’estem fent ara, avui. Una llista d’il·lusió, una llista per al país. Hi volem gent que ens engresqui, capaç d’engrescar tota la nostra societat. Estem sent capaços d’anar junts i els estem desconcertant. En aquestes eleccions tota l’estructura política de Catalunya canviarà, res no tornarà a ser igual. Mai més hi tornarà a haver la situació d’abans. I ho aprofitarem per fer el canvi de debò, per canviar-ho tot de soca-rel.

La nostra relació a partir d’ara serà directament amb Europa. No haurem de seguir estant pendents de com van les coses a Espanya, els seus partits, els seus governs, les seves lleis, els seus tribunals. Les seves amenaces. El nou futur de Catalunya és amb Europa i el món. I l’estem fent nosaltres!

Molta força a tothom, perquè ens cal el compromís de tots!


Visca Catalunya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada