dimarts, 27 de gener del 2015

El coordinador de l'ANC a Ràdio Silenci

Els vocals de l'ANC de la Garriga reunits aquest mes de gener
Els vocals de l'ANC de la Garriga reunits aquest mes de gener
A través de l’entrevista mantinguda dimarts 20 de gener a Ràdio Silenci amb el coordinador de l’assemblea local, Santi Martínez, l’ANC de la Garriga es mostra esperançada davant de la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya per al proper 27 de setembre. La data ofereix un marge suficient per recuperar capacitat organitzativa i reprendre l’activitat de mobilització social.
Primerament, la convocatòria del setembre permet separar el curs del procés de les properes eleccions municipals i no es veurà condicionada l’activitat de l’ANC que ja treballa de cara a les plebiscitàries.
Evidentment, la situació actual presenta un escenari imprevist. Dinamitzar els ciutadans cap a un referèndum de resposta sí o no és diferent a fer-ho cap a unes eleccions, en què partits, programes i militants que els defensen buscaran lògicament diferenciar-se. Tanmateix, aquest primer tram de l’any, l’activitat de l’ANC no queda mediatitzada per unes eleccions municipals.
Respecte del pacte subscrit, l’ANC hi està d’acord, perquè no té opinió política. Qualsevol acord entre partits que ens encamini cap a poder decidir ens sembla correcte. La nostra funció ha de ser tutelar que hi hagi full de ruta per al dia després.
A nivell local, l’ANC s’està reorganitzant. Però cal tenir present que l’ANC no és totpoderosa. Per exemple, el dia abans de l’acord l’ANC nacional va convocar una cassolada i una emissió massiva de tuits, i la cassolada no va funcionar. El poder de convocatòria no funciona de manera automàtica.
El dia 9 de novembre, 6700 persones de la Garriga van donar el seu DNI a un desconegut sense por de participar a la consulta. Però a la base de dades de l’ANC de la Garriga només tenim 760 correus diferents. Voldríem tenir 3000 correus més. Volem arribar com a més gent millor, mobilitzar-la per arribar a guanyar plebiscitàries. I consumir tots els recursos de què disposem, que de res servirien si el resultat de les eleccions no fos positiu. Però hem d’encertar en la tria de les activitats, volem guanyar vots.
L’ambient sobiranista no es refredarà. És impossible, donada l’activitat política que comporten els períodes electorals que anirem vivint al llarg dels propers mesos. L’11 de setembre potser serà l’inici de la campanya, segur que farem alguna cosa grossa. De moment, les prioritats de la nova coordinadora són conèixer les activitats que es fan a la Garriga, potenciar les xarxes de contacte i pensar activitats innovadores.
Som optimistes. Sembla una travessa en què anem trobant falsos cims abans d’arribar al cim de debò. Seran sens dubte uns mesos moguts, però ens interessa un full de ruta clar i que faci perdre la por del dia després.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada