dissabte, 7 de febrer del 2015

Ens reactivem

Queden set mesos i mig per les eleccions més transcendents a Catalunya. No hi ha hagut mai un escenari semblant en democràcia, mai un de tan favorable en els darrers tres segles. 

Però es tracta alhora d'un escenari delicat. L'estratègia ha de ser tan important com la força i la voluntat. No ens acostem a un referèndum, on les opcions a triar poden aixoplugar moltes tendències socials i polítiques, sinó a unes eleccions amb partits, programes i líders concrets, amb els quals ens podem sentir vinculats o que rebutgem visceralment. Partit ve de partir. Quan votem en unes eleccions ens posicionem al costat d'un grup i enfront de molts altres. En aquestes eleccions úniques, haurem d'imaginar que votem un punt comú principal, que va acompanyat d'unes propostes polítiques que han de ser vistes com a secundàries. Hem de fer aquest viatge reflexiu i convidar-hi tantes ciutadanes i tants ciutadans com puguem.

La planificació d'aquests mesos a venir ha de ser minuciosa. No cal creure que està tot aturat, que s'ha generalitzat la desmobilització. Només passa que no hi ha hagut noves convocatòries d'ençà del 9 de novembre. No va ser un dia únic en la història dels catalans, de tots i totes, des de feia segles? No van ser la incredulitat i la il•lusió les emocions més compartides?

Ara hem de fer un camí prudent i cert. L'ANC, la nacional, la comarcal, la vostra de la Garriga, compta amb tothom per obrir escletxes de dubte entre els que ho veuen impossible, per tornar a activar els que se senten personalment desmobilitzats. Molts dels indecisos no saben que hi sortiran guanyant, i molt, en un país petit, de gestió propera, de gent activa. I on la justícia social sigui la base. On hi haurà opcions polítiques per a tothom.

Aviat rebreu propostes perquè participeu i animeu a la reflexió les persones que senten temença davant d'un canvi, aquest sí, de debò.

No sentiu el rum-rum del ralentí?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada